Vádemelések - A féltékenység nagy úr

A Gyöngyösi Járási Ügyészség szintén garázdaság vétsége miatt emelt vádat egy 39 éves gyöngyösoroszi lakossal szemben, aki 2020. május 11-én délután a község belterületén rontott rá az éppen arra sétáló feleségére, mivel az előzőleg külön költözött tőle. Az asszony ijedtében beszaladt a közeli polgármesteri hivatalba, melynek ajtaját gyorsan bezárták mögötte, hogy megvédjék tomboló férje haragjától. A vádlottat azonban így sem sikerült megállítani, ő ugyanis betörte a középület ajtaját, majd a nejét keresve berontott a hivatalba. A sértettet szerencsére nem találta meg odabent, azonban erőszakos és kihívó magatartásával így is többekben riadalmat és megbotránkozást keltett.

Az ügyészség a vádiratában pénzbüntetést indítványozott a férfival szemben.

 

A Füzesabonyi Járási Ügyészség által benyújtott vádirat szerint egy 38 éves férfi egy hónappal ezelőtt, augusztus 26-án délután garázdálkodott Füzesabonyban, a Szent Imre úton, ahol előbb az utcáról bekiabálva fenyegette az udvarán tartózkodó sértett azért, mert az párkapcsolatot létesített az ő korábbi élettársával, egy fiatal nővel, majd bement az ingatanra és ott ököllel ütlegelte ellenlábasát, akit még egy tapétavágóval is megpróbált megsebezni. A vádlott a támadás közben azt kiabálta, hogy „tűnjél el Füzesabonyból kutya, mert meghalsz, megöllek!"

A járási ügyészség felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntettével vádolja az immár letartóztatásban lévő, különös és többszörös visszaesőnek minősülő elkövetőt, akivel szemben – beismerése esetén – 1 év 10 hónap időtartamú végrehajtandó fegyházbüntetés kiszabására tett indítványt a vádiratában.

Oszd meg ezt a cikket!