Szerelemféltésből támadtak

Vannak akik úgy érzik, hogy a féltékenység olyan dühöt gerjeszt bennük, amin képtelenek úrrá lenni. Ennek ellenére ezeknek a személyeknek is tanácsos önuralmat gyakorolni az érzelmeik felett, mert ha nem teszik, adott esetben akár büntető eljárás is indulhat velük szemben. Különösen igaz ez olyankor, amikor a féltékeny elkövetők az őket körülvevő emberekkel nem törődve, ezáltal a köznyugalmat megzavarva engedik szabadjára a bennük feszülő indulatot.

 

A Füzesabonyi Járási Ügyészség vádemelési szakban 1 év 6 hónap időtartamra felfüggesztette a garázdaság vétsége miatt indult büntető eljárást azzal a 28 éves, büntetlen előéletű nővel szemben, aki 2020. július 8-án reggel Kálban, egy kisbolt előtt, az utcán támadt rá szerelemféltésből haragosára, egy másik fiatal nőre. A gyanúsított a sértett hajába markolt, rángatta és megkarmolta áldozatát, akit tovább is bántalmazott volna a közterületen, ha az esetnél jelen lévő férje közéjük ugorva le nem fogja őt.

 

Garázdaság vétségével és könnyű testi sértés vétségével vádol a Hatvani Járási Ügyészség egy 46 éves asszonyt, aki 2020. július 13-án délelőtt Hatvan belvárosában egy bankfiók előtt támadt rá az utcán egy ott várakozó nőre azért, mert féltékeny volt rá. A vádlott a járdán, mindenki szeme láttára perceken át táskájával ütlegelte a sértettet, akit közben hangosan szidalmazott.

Az ügyészség a vádiratában közérdekű munka büntetés kiszabására tett indítványt a felindult asszonnyal szemben.

Oszd meg ezt a cikket!