REGIONÁLIS NEMZETKÖZI KÓRUSFESZTIVÁL

Az évente ismétlődő fesztivál célja, hogy az énekkarok sikeres munkájának széles nyilvánosságot teremtsen, és bemutassa a magyar zenekultúra értékes hagyományait. A figyelmet a kórusok és kamarazenekarok szakmai és erkölcsi megbecsülésére fordítsa, mindenki számára hangsúlyozza az amatőr zenei tevékenység értékét és örömét, segítse a szakmai színvonal emelkedését.

 

Programok: Énekkarok fesztivál és minősítő hangversenye. A kórusok 15 perces rövidprogrammal mutatkoznak be a szakmai zsűri előtt. A Fesztivál felmenő rendszerű. A jelentkezők kérhetik a KÓTA minősítését ahol Arany, Ezüst, Bronz, Gálakórus, Fesztiválkórus és Hangversenykórus cím érhető el. A rendezvény további része szakmai előadások, kóruspódium, kotta és lemezbörze, szerenád a város terein.

A Fesztivál szakmai vendégei: –  Ember Csaba, a Magyar Zeneiskolák és Művészeti Iskolák Szövetségének elnöke –  Dr. Kis Katalin, az Eszterházy Károly Egyetem tanára – Kabdebó Sándor karnagy, az Eszterházy Károly Egyetem tanára –  Németh Pál Liszt-díjas karnagy – Vadász Ágnes a Magyar Kórusok és Zenekarok Szövetsége – KÓTA főtitkára A Fesztivál védnöke: –  Prof. Szőnyi Erzsébet a Nemzet Művésze, Kossuth- és Pásztory-díjas zeneszerző. 

 

2019.10.18. péntek 15.00 KARNAGYI KLUB 120 éve születet Bárdos Lajos – Bárdos Lajos élete és munkássága. „A zene mindenkié…” Kodály Zoltán pedagógiai öröksége.

2019.10.19. szombat 13.00–21.00 Éneklő Magyarország fesztivál és minősítő hangversenyek Kórusok baráti találkozója

2019.10.20. vasárnap Kórusok templomi szereplése

 

2019. október 18., péntek 15:00 - 2019. október 20., vasárnap 14:00

Forrás Gyermek és Ifjúsági Ház

A belépés ingyenes. Minden érdeklődőt szeretettel várunk!

Forrás:egriprogramok.hu

Oszd meg ezt a cikket!