Hamarabb nyithat, de egyelőre csak a sportolóknak a gyöngyösi strand

A megszokottól hamarabb kinyithat idén a Dr. Csépe György Uszoda és Termálstrand a sportolók számára, köszönhetően annak, hogy az intézmény most idő előtt befejezi a kötelező karbantartási és a higiéniai munkálatokat. Csupán egy megfelelő vízminta szükséges, és akár már a jövő héten nyithatnak. Az üzemeltető reméli, hogy egy esetleges enyhítésnek köszönhetően, a lakosság is újra igénybe veheti majd a létesítményt.

– Az úszó szezon december 20-a magasságában véget ért. Ezt követően meg tudtuk kezdeni azokat a takarítási, fertőtlenítési munkákat, amik elő vannak írva erre az időszakra. Egy pár nappal előbbre vagyunk. Gyakorlatilag ott tartunk most már, hogy egy jó vízmintára várunk és akkor újra tudjuk indítani a 2021-es évben az uszodát. – mondta Juhász Péter, a Gyöngyösi Sportfólió Nonprofit Kft. ügyvezetője.

Amennyiben az intézmény újra kinyithat, akkor továbbra is csak a sportolók és csak a 33 méteres medencét vehetik igénybe. A gyermek és az élmény medence ezután sem fog üzemelni. Jelenleg csak négy sportegyesület használja az uszodát, a lakosság továbbra sem léphet be a strand területére. Amennyiben enyhítés történik, úgy a tavalyi árakra számíthatnak az úszni vágyók.

– Minden évben új ártáblával kezdünk, idén ez nem így lesz, hiszen a kormányrendeletnek köszönhetően sajnos nem tudunk változtatni az árainkat, egészen december 31-ig. Tehát oly módon fogunk működni, ahogy be is fejeztük az évet a lakosság irányába. – mondta Juhász Péter.

 

gyongyostv.hu

Oszd meg ezt a cikket!